ЕЛФИ ТЕХ ООД

ЕлфиТех” ООД е на българския и международен пазар от 1990 година с предмет на дейност „Научно-изследователска и технологична дейност, опитно производство и реализация на апаратура, комплексни обекти и технологии за електрофизична обработка на вода, текстил, дървесина, хартия, пластмаси, горива и др., както и за интегрирано електрофизично въздействие върху биологични обекти и подготовка на кадри по предмета на дейност”. Фирмата има научни разработки във всички области от предмета си на дейност, но през последните 17 години от създаването си с приоритет е развивала технологиите свързани с пречистването на вода – питейна, бутилирана, отпадъчна от промишлени производства и от населени места. Основната заслуга за развитие на тези технологии е на озонатора – собствена конструкция, реализирана в серийно производство. Той е с оригинална фирмена разработка, позволяваща лесно обслужване и поддръжка и най-важното - евтино производство на озон. Това е предпоставка за масовото му използване в технологичните схеми на фирмата за пречистване на вода.

Не без основание, и с гордост можем да кажем, че масовото използване на озон във водопречистването в България се дължи на технологиите, реализирани от ЕлфиТех, ООД, стара Загора Тези технологии са в съответствие с директивата КОК на Консултативния съвет за питейни води при Агенцията по защита на околната среда на САЩ (ЕРА) за обработка с озон на питейни води и покриват изискванията на ЕС за качеството на питейната вода.


Известно е, че по-голям процент от селищните системи в България се водоснабдяват от повърхностни водоизточници – планински и речни водохващания, които не винаги имат строга охранителна вододайна зона. Освен това всички повърхностни води са с над допустимото количество природни органични съединения, а в дъждовни периоди със силна замътненост.



вторник, 31 март 2020 г.

Хипотеза за възникване на корона вирус 2019-nCoV

 проф.инж- Жеко Ганев, д.т.н.  експерт по електро-физика

          В наночастицата /корона вирус 2019-nCoV/, състояща се от множество многоелектронни атоми, се реализира ковалентна химическа връзка, осъществена чрез общи електронни двойки.   Електроните на всеки един атом на вируса,  се въртят около собствената си ос по посока на часовниковата стрелка или в посока, обратна на часовниковата стрелка. Освен това, когато електроните в отделните атоми  имат една и съща орбита се въртят по двойки, като сдвоените електрони взаимно се уравновесяват, въртейки се в противоположни посоки. Всички електрони на  отделния атом са сдвоени, като срещу всеки електрон, въртящ се по посока на часовниковата стрелка, има друг, въртящ се в посока, обратна на часовниковата стрелка.
                 Да разгледаме взаиводействието на кислородния радикал с корона вирус на квантово ниво. Съществува феномен, наричан от Айнщайн призрачно действие на разстояние, изразяващ се в квантово вплитане, невлияещо се от разстоянията и  скоростта му не е ограничена до тази на светлината:

                                                                          V  = exp( с.m2.J/Еm)

       Взаимодействието на  кислородния радикал с корона вируса се подчинява на теорията за вплетена двойка.  Всеки корона вирусът при  въздействие с атомен кислород става квантово заплетен с кислороден радикал.  Тази двойка се стреми да се комбинира, за да образува стабилна структура, но това е невъзможно, освен  ако съответните им свободни електрони не се въртят в обратни посоки.  Магнитното поле, земно и изкуствено създадено, влияе на спина на частичките, равномерно разпределен и в двете посоки на въртене.  При отслабване на магнитното поле се създават условия за забавено  възникване на вплетени двойки и в резултат, при подходящи условия -  повищена концентрация на азотни и въглеродни окиси, висока запрашеност и липса на условия за сулуминисценция на оптичното лъчение, се създават условия за повишена концентрация в околната среда на зоо корона вируси, което е предпоставка за тяхната мутация  в патогени вируси, в това число 2019-nCoV.
          Противодействие на този механизъм на мутация на зоо корона вирусите е наличие на естествено или изкуствено създаване на електрическа напрегнатост, водеща до интензивен синтез на радикали атомен килород.

Няма коментари:

Публикуване на коментар